Paavo Niskasaari - tammikuu 2019

24.06.2019

Paavo Niskasaari on Pudasjärveltä kotoisin oleva taidemaalari ja kirjailija, joka vieraili Pudasjärven Kirjakaupalla 10.1. 2019. Niskasaari kertoi muunmuassa vastikään ilmestyneestä lastenkirjastaan nimeltä "Jepulis, mummo ja robotikset", missä käsitellään ajankohtaista teknologia-teemaa satujen näkökulmasta. Tämä on jatkoa Niskasaaren kahdelle ensimmäiselle lastenkirjalle "Värit villiintyvät" (2016) ja "Jepulis pakertaa ja mummo ahertaa" (2017).

Iltapäivän aikana kävi useita vieraita, ja myös Pikku-Paavalin eskarilaisryhmä teki retken kirjakauppaan. Mukavan jutustelun lisäksi Paavo Niskasaari luki lapsille satuja, jotka saivat hyvän vastaanoton niin lapsilta kuin heidän opettajiltaankin. Kiitokseksi lapsiryhmä lauloi lähtiessään kauniin "Minun ystäväni" laulun.

Paavo Niskasaari on myös kuvataitelija, ja kolme hänen värikästä maalaustaan olivat nähtävillä kirjakaupalla maaliskuun puoliväliin saakka. Hän on itse myös kuvittanut kirjoittamansa lastenkirjat, hauskat kirjat löytyvät kirjakaupan hyllystä muiden paikalliskirjailijoiden teosten rinnalla.